Nieuws

“Kwaliteit voelen we haarfijn aan”

Ze deelden niet alleen werk, maar ook eenzelfde kijk op zaken, humor en een ‘geen 9-5’ mentaliteit. Zo legden ze de basis voor een bijzondere vriendschap. En juist die combinatie blijkt inmiddels ook al vijf jaar het grote succes van DentalCens. “Onze gezamenlijke passie leidt tot mooie resultaten.”

Na hun samenwerking in de horeca gingen Sebastiaan van Wermeskerken en Robbert Lubberhuizen ieder hun eigen weg, maar ze hielden regelmatig contact. Terwijl Robbert een carrière in projectontwikkeling opbouwde, werkte Sebastiaan aan een financiële loopbaan. In 2001 belandde Sebastiaan in de tandheelkunde, waar hij onder andere verantwoordelijk werd voor het management van LabOral en de Kliniek voor Parodontologie Amsterdam (KvPA). Daarnaast ontwikkelde hij tandartsplein.nl (het huidige Plein.nl). “Op een bepaald moment werd dat allemaal een beetje te veel, dus belde ik Robbert of hij interesse had in de functie van praktijkmanager op de KvPA,” vertelt Sebastiaan. “Dat leek hem wel wat, voor een jaartje. Dat werden er elf.”

Onmisbare antenne

De KvPA was net verhuisd, waarbij de praktijk was uitgebreid van 9 naar 15 kamers. In die spiksplinternieuwe praktijk kon Robbert zijn competenties uit het projectmanagement volop benutten, waarbij hij de eerste jaren nog met Sebastiaan samenwerkte. “We hebben allebei een sterk ‘fingerspitzengefühl’ ontwikkeld, de onmisbare antenne voor de specifieke haken en ogen die dental recruitment nu eenmaal met zich meebrengt,” zegt Robbert. “Als je een tijdje op de werkvloer staat, leer je bijvoorbeeld dat het salaris voor veel medewerkers in deze branche niet altijd het allerbelangrijkste criterium is. Natuurlijk, salaris speelt een rol, maar vooral aspecten zoals werksfeer, expertise en het instrumentarium waarmee gewerkt wordt kunnen van doorslaggevend belang zijn om te kiezen voor een bepaalde praktijk. Zorggerelateerd werk trekt ook een bepaald type mensen aan, dat moet je kunnen herkennen. Ik weet binnen vijf minuten wat voor type iemand is.”

Missie geslaagd

Eind 2019 besloten Robbert en Sebastiaan hun krachten te bundelen en gingen zij samen verder met DentalCens, al eerder door Sebastiaan opgericht. Met als belangrijkste doelstelling: een recruitmentbedrijf opbouwen dat zich écht onderscheidt. Vijf jaar later blijkt die missie geslaagd. “We zijn meer zijn dan alleen CV-schuivers,” benadrukt Sebastiaan. “Bij praktijken die een vacature ingevuld willen hebben, nemen we ruim de tijd voor een zorgvuldige praktijkscan. Zodat we niet alleen weten wat men precies zoekt in een nieuwe collega, maar ook wat voor team er in de praktijk aanwezig is, hoe de samenwerking is en met welke apparatuur er gewerkt wordt. We willen echt een goede indruk van een praktijk hebben, zodat we bij mogelijke kandidaten een eerlijk, objectief beeld van die praktijk kunnen schetsen. Niemand heeft er baat bij als we een praktijk volledig de hemel in prijzen, terwijl de werkelijkheid toch een tikkeltje anders is. Zo ontdekken we snel welke mensen en praktijksoorten bij elkaar passen, kwaliteit voelen we haarfijn aan.”

Aftersales

Robbert: “Natuurlijk hebben we altijd persoonlijk contact met degenen die op zoek zijn naar een nieuwe functie. En dan gaan mijn vragen verder dan ‘Wat voor team zoek je?’ en ‘Waar liggen je competenties?’ Ik denk daarbij graag out of the box. Ons werk stopt ook niet als de kandidaat is aangenomen. Ik neem daarna regelmatig contact op, om te horen of iemand nog happy is. En, als dat niet zo is, of wij daarbij kunnen helpen. Juist die aftersales is ongelofelijk belangrijk. “

DentalLinq

Met DentalCens bestrijken Sebastiaan en Robbert het totale tandheelkundige werkveld, van solo- en groepspraktijk tot middelgrote en grotere ketens. Voor werkgevers en kandidaten die minder behoefte hebben aan de uitgebreide consultancy van DentalCens, is vorig jaar DentalLinq opgericht. Dit is een vrij nieuw concept waarbij intelligente software eenvoudig en snel – zonder tussenkomst van een recruiter - in een online database de juiste link maakt tussen werkgever en sollicitant. Vorig jaar hebben Sebastiaan en Robbert eveneens een start gemaakt met het vormen van een eigen DentalCens team. Dat is een high end pool van goed opgeleide en alllround dental professionals, waarmee in geval van spoed snel een personele oplossing voorhanden is. Uiteraard is ook hierin zorgvuldig gekeken naar een sprankelende factor, een onmisbare aanvulling in de praktijk en het team.           

‘Jullie leveren blijverdjes’

Sebastiaan: “Met DentalCens willen we uiteindelijk veel meer een rol gaan spelen in het totale personeelsconsultancy-traject, dus instroom, doorstroom en uitstroom. Dat biedt de mogelijkheid om een nóg betere relatie met een praktijk op te bouwen, waarmee je de succesrate substantieel kunt vergroten.”

Robbert: “Daarbij komt onze synergie ons goed van pas. Wij zijn verschillende types die elkaar goed aanvullen. Omdat wij elkaar 24 jaar kennen, is er ontzettend veel vertrouwen en wederzijds respect. We handelen vanuit een gezamenlijke passie, bij twijfel komen we in overleg snel tot een gedragen besluit. Daarbij triggeren we elkaar telkens weer tot nieuwe ideeën. Ons enthousiasme brengen we graag over op de mensen om ons heen, dat leidt tot mooie resultaten. Een praktijkmanager zei een keer tegen ons ‘jullie leveren blijverdjes’. Dat is het mooiste compliment dat je als recruiter kunt krijgen.”