Extra diensten

Extra diensten

Praktijkcoaching: haal het best uit jezelf en jouw medewerkers

De praktijk is netjes ingericht, de modernste apparatuur is beschikbaar en de bemensing is in orde. Alles lijkt er op dat dat de basis voor succes is gelegd. Toch ontstaan er in de loop van de tijd kleine haarscheurtjes in de samenwerking tussen de professionals. Vaak worden deze gesignaleerd, maar niet opgepakt en opgelost.  De mantel der liefde en de aandacht voor de patiënten maakt alles goed. Tot die ene dag waar de irritaties niet meer verborgen blijven en emotioneel worden uitgesproken. Een conflict dreigt. 
Herkenbaar?
In ieder samenwerkingsverband ontstaan verschillen van inzichten en meningen. Dit is een logisch gevolg van de veranderingen die continue plaatsvinden.  Hierop anticiperen is noodzakelijk om de professional “happy”te houden.
Het helpt wanneer de onderlinge verwachtingen zijn uitgesproken en dat deze verwachtingen de  doelstellingen van de praktijk ondersteunen.
Een periodieke check-up waar objectief een toetsing plaatsvindt is een hulpmiddel om op koers te blijven en conflicten te voorkomen. DentalCens biedt deze check-up in verschillende vormen aan, zoals:

  • Praktijkcoaching algemeen.
  • Bedrijfsplan up-to-date.
  • Arbeidsvoorwaarden: binden en boeien.
  • Teamontwikkeling.

Samenwerkingstest
Samenwerken is belangrijk in de tandheelkundige praktijk. Uit onze ervaring blijkt dat kans op een succesvolle samenwerking  wordt verhoogd wanneer de samenwerkingspartners bekend zijn met hun samenwerkingsprofiel. Je weet van elkaar welk gedrag iemand toont in gunstige en stressvolle situaties. Aanbevolen wordt om een korte samenwerkingstest uit te laten voeren door de kandidaat.


Werkwijze advisering Werving & Selectie