Nieuws

Bekijk hier ons overzicht

Werkgeluk - DentalCens

Werkgeluk

Zeker in de huidige coronatijd is er veel aandacht voor het thema werkgeluk. Logisch ook, de nieuwe manier van werken op de praktijk en alles wat er om ons heen verandert, zorgt bij veel mensen voor de nodige concentratieproblemen en kan optimaal functioneren in de weg staan.

tandartspraktijk coronavirus

Overheidsmaatregelen in verband met het coronavirus

Overheidsmaatregelen in verband met het coronavirus Mondzorgpraktijken die door het coronavirus in de problemen komen of dreigen te komen, kunnen rekenen op ondersteuning door de overheid. Zo kunt u onder andere werktijdverkorting voor uw personeel aanvragen

Wijzigingen wet BIG – dit verandert er in 2019

Wijzigingen wet BIG – dit verandert er in 2019

Nadat in 2016, door minister Schippers, een wetsvoorstel tot wijziging van de wet BIG is ingediend en deze in 2018 door de Eerste Kamer is gekomen, is dan nu het moment aangebroken.

De 7 belangrijkste nieuwe maatregelen op HR-gebied

Het kabinet heeft tijdens Prinsjesdag meerdere maatregelen op HR-gebied aangekondigd. Ben je benieuwd welke invloed deze maatregelen hebben op de gang van (personeels)zaken binnen jouw tandartspraktijk? In dit artikel vind je de belangrijkste maatregelen op een rij

Eindejaarsbonus DentalCens Recruitment

Een eindejaarbonus motiveert niet

Je wilt jouw medewerkers motiveren, bedanken en mee laten profiteren van je succes. De eindejaarbonus lijkt de ultieme beloning. Maar, uit onderzoek blijkt het tegenovergestelde waar te zijn.

Ontslagrecht DentalCens Recruitment

Herziening ontslagrecht

Het kabinet is het eens over een forse herziening van het arbeidsrecht. De plannen voorzien in een versoepeling van het ontslagrecht, de mogelijkheid om een langer tijdelijk contract aan te bieden en in een langere proeftijd. Tenslotte worden de regels voor de transitievergoeding herzien.

bijtellingauto2019_dentalCens

Hoeveel bedraagt in 2019 de bijtelling voor mijn auto?

In 2019 gaat de bijtelling voor de duurdere elektrische auto veranderen. Maar ook voor alle auto’s, elektrisch en niet-elektrisch, die in 2014 voor het eerst op kenteken zijn gezet. Wat betekent dit voor u?

WetDBA_dentalcens

Aanpassing Wet DBA uitgesteld tot 2021

​De regering slaagt er niet in om de Wet DBA per 1 januari 2020 te wijzigen. Dat heeft minister Koolmees op 26 november laten weten. Hoewel de wetswijziging tot 1 januari 2021 duurt, worden er per 1 januari 2019 aanvullende criteria gegeven voor het vaststellen van een gezagsverhouding die direct van toepassing worden.

DentalCens_controlehepatitisB

Controle door IGJ op hepatitis B

Tandartsen hebben nog niet genoeg aandacht voor de bescherming tegen hepatitis B-infecties, zegt de IGJ. Daarom zal de inspectie de komende tijd bij toezichtbezoeken meer aandacht vragen voor het voorkomen van dit soort infecties.

Wet DPA

Wet minimumbeloning en zelfstandigenverklaring: de opvolger van de wet DBA

Afgelopen week is eindelijk de tekst van de opvolger van de wet DBA bekend geworden voor de zogenaamde “internetconsultatie”. Het is de bedoeling dat deze wetgeving 1 januari 2021 in zal gaan