Tandarts differentiatie Geriatrie in opleiding voor 0,4 fte

8 uur | Tandarts | Amsterdam

Solliciteer direct

DentalCens zoekt voor het SBT in Amsterdam een Tandarts Geriatrie i.o.

Hebben kwetsbare ouderen jouw belangstelling?

Stichting voor Bijzondere Tandheelkunde (SBT) behandelt patiënten bij wie om medische, tandheelkundige of cognitieve redenen een speciale behandeling vereist is.

Binnen de vakgroep Angstbegeleiding & Gehandicaptenzorg (A&G) is een vacature ontstaan voor een: Tandarts differentiatie Geriatrie in opleiding voor 0,4 fte

Algemene kenmerken
Mondzorg verlenen aan kwetsbare en geriatrische ouderen vergt aparte kennis, attitude en vaardigheden van een tandarts. Bij ons bestaat de mogelijkheid de differentiatieopleiding tot tandarts-geriatrie te volgen. Deze driejarige opleiding stelt geïnteresseerde tandartsen in staat op dit terrein van de bijzondere tandheelkunde kennis en ervaring te verwerven.

Specialist 

De KNMT heeft in haar ledenlijst de differentiatie ‘tandarts-geriatrie’ bij de betreffende tandartsleden aangegeven. Na de opleiding volgt registratie via het Consilium Gerodontologicum van de NVGd.

De opleiding 

Deze driejarige opleiding stelt geïnteresseerde tandartsen in staat op dit terrein van de bijzondere tandheelkunde kennis en ervaring te verwerven. De opleiding duurt drie jaar. Het grootste deel van de tijd (2 dagen) behandel je patiënten onder supervisie van een tandarts-Geriatrie. Naast de aanstelling bij SBT wordt er vanuit gegaan dat in het kader van de opleiding medewerker 1 dag beschikbaar heeft voor studie, stages e.d. In de opleiding komt een scala aan onderwerpen aan bod. Die zorgen ervoor dat je aan het eind van de opleiding een echte specialist bent op dit vakgebied. 

De opleiding wordt verzorgd door Stichting Bevordering Bijzondere Tandheelkunde (SBBT) te Amsterdam. Je werkt in dienstverband bij SBT en de kosten voor de opleiding worden gedragen door SBT. Meer informatie over opleidingen en het opleidingsplan lees je hier.

Het praktische gedeelte van de opleiding vindt plaats in een verpleeghuis, een centrum voor bijzondere tandheelkunde of een geriatrische verwijspraktijk. De masterclasses, trainingsdagen, supervisies en cursussen vinden voornamelijk plaats in ACTA te Amsterdam.

We zijn op zoek naar een collega die:
 Big geregistreerd tandarts is met ervaring in de algemene praktijk.
 Werkervaring heeft met ouderen.
 Liefde heeft voor het vak en de doelgroep.
 Flexibel, geduldig en soms daadkrachtig is .
 Tactisch en empathisch is en goed kan communiceren.

Wij bieden
 Een aanstelling van 0,4 fte.
 Vergoeding van de kosten van de opleiding.
 Werken in een team met specialisten waar voldoende mogelijkheid is tot intercollegiaal overleg.
 SBT volgt de CAO voor de Zorgverzekeraars Nederland en kent een pensioenregeling bij Zorg en Welzijn.

Arbeidsvoorwaarden
De functie Tandarts gedifferentieerd in opleiding is ingeschaald in schaal 11 van de CAO.
Over SBT Nederland kent in totaal 17 centra voor bijzondere tandheelkunde (CBT). SBT is daarvan de grootste en behandelt al 31 jaar patiënten die niet in een gewone tandartsenpraktijk behandeld kunnen worden. Hierin vormt de SBT een bijzondere instelling die een belangrijke maatschappelijke rol speelt. Voor het profiel van SBT en verdere achtergronden verwijzen we graag naar de SBT-website (www.sbt.nl) onder de rubriek “over ons”.

Interesse?

Solliciteer direct